Foto

Waarom Allergie & Zo,

Positief, stoer, vrolijk, alertheid en veiligheid is waar Allergie & Zo voor staat. Wij vinden het belangrijk dat kinderen met een (voedsel)allergie aan zoveel mogelijk activiteiten deel kunnen nemen. Ze worden namelijk al in veel dingen belemmerd. 

Ouders van een kind met een ernstige voedselallergie weten hoe moeilijk het is om je kind 'los' te laten. Je bent altijd alert als het gaat om eten en allerlei leuke, spontane activiteiten en feestjes worden soms een hele beproeving. En daarom is juist Allergie & Zo in het leven geroepen.

Het hebben van een (voedsel)allergie is op z'n allerminst leuk. Van klachten tot diagnose is vaak een heel lang proces. Toch willen we er graag een positieve draai aan geven door stoere, kleurrijke producten te verkopen waar je kind mee gezien mag worden. Onze slogan is dan ook 'Laat je allergie zien'. 


Niet iedereen is op de hoogte van de klachten of risico's en daarom is het vaak voor ouders lastig om hun kind los te laten. Allergie & Zo wil bijdragen aan het iets veiliger maken van de omgeving van het kind. Zodat ook anderen zien welke allergie het kind heeft. Zodat het kind en de ouders met een geruster hart kunnen genieten!

 
"Toen wij na een ernstige anafylactische aanval van ons toen 3- jarige zoontje Fedde op de huisartsenpost belandden, raadde de arts ons aan om dit zeker verder te laten onderzoeken. We belandden in de medische molen en na vele onderzoeken kregen wij een diagnose. Ernstige voedselallergie voor noten, pinda's en rauw ei. En nu...dacht ik? Er kwam veel op Fedde af, maar zeker ook op ons gezin. Zorgen, praktische zaken en het besef dat het niet zomaar iets is. Als moeder wilde ik graag naast alle zorgen iets positiefs doen, want het leefbaar houden vinden wij als gezin ook heel erg belangrijk. In Nederland bleken er niet veel leuke artikelen te zijn rondom allergie awareness (bewustwording) producten of medicatie tasjes. En dat was de start voor de webshop die nu klaar is! Ik ben trots op ons zoontje hoe hij zich overal doorheen heeft geslagen, maar ook zeker trots op deze mooie webshop en ik hoop er veel ouders en kinderen blij mee te maken en wat zorgen weg te kunnen nemen." 

  Trotse moeder Marleen, initiatiefneemster van ALLERGIE & ZO 

 
 
 
 
Allergie & Zo
info@allergie-enzo.nl
NL27RABO 0180771485
KvK-nummer: 60544724